CNS-tekniker

Hos Mittarfeqarfiit specialiserer vi os inden for CNS (Communication, Navigation and Surveillance). Er du ansat som tekniker, elektronikmekaniker, elektronikfagtekniker eller teletekniker på en af vores CNS-værksteder, har du mulighed for at specialisere dig som CNS-tekniker.

Arbejdet som CNS-tekniker omfatter bl.a. drift og vedligehold af CNS-systemer, installation og implementering af nye CNS-anlæg/systemer samt fejlfinding og reparationer af flyvepladsernes udstyr. Under certificeringen til CNS-teknikker vil du komme på kurser i USA, Norge og England, og som CNS-teknikker vil der være meget rejseaktivitet.

CNS-afdelingen har fire værksteder placeret i henholdsvis Narsarsuaq, Nuuk, Kangerlussuaq og Ilulissat. CNS-tjenesten har ansvaret for CNS-udstyr på Mittarfeqarfiits 13 lufthavne og 43 helikopterflyvepladser.

Undervejs vil du lære om:
Du vil under din certificering lære om, hvordan man sikre en optimal drift af udstyr til sikring af flytrafik, eksempelvis radar, localizer (ILS/ Instrument Landing System), DME (Distance measuring equipment/ Afstands måleudstyr), NDB (Radiofyr) og alle andre funktioner i tårnene. Du vil ligeledes lære om, hvilke krav en lufthavn skal overholde i henhold til ICAO (International Civil Aviation Organization) og Trafikstyrelsens bestemmelser.

Vi forventer at du:
• Er parat til at rejse. Halvårseftersyn på CNS-udstyr og løbende reparationer kræver, at du rejser en del rundt til de forskellige lufthavne/flyvepladser.
• Har en grundlæggende fireårig uddannelse som enten elektronikmekaniker/tekniker eller elektronikfagtekniker.
• Er motiveret og har lyst til at lære nyt

Praktiske informationer om certificeringen til CNS-teknikker:

Certificeringen er opbygget omkring en række kompetencegivende kurser:
• 14 dages grundlæggende teorikursus i Sverige via ’Entry Point North’ (Nordic ATS Academy – Air Traffic Services), hvor du får opdateret viden om luftfartsinstrumenter
• Teoretiske kurser omkring ILS, DME og Radar som afholdes i Geilo i Norge
• Fabrikskurser, hvor du får direkte specialiseret kendskab til f.eks. komponenter og måleudstyr.
• I England deltager du i radaruddannelsen og i USA lærer du om servicering og vedligehold af NDB.

Der vil til sidst i forløbet være ca. et års sidemandsoplæring, hvorefter du er klar til selvstændigt arbejde, som foregår fra et af vores fire værksteder. Det omfatter også administrativt arbejde som foretages på flyvepladserne og på værkstedet.

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores to hoteller i enten Narsarsuaq eller Kangerlussuaq

Læs mere