Hvad siger medarbejderne?

Lasse satser på at blive indsatsleder

Lasse Harder fra Nuuk startede som indsatleder aspirant den 1.september 2019.

”Jeg regner med at være færdig med uddannelsen næste år i 2021. Jeg er kommet godt i gang med praktikken i Nerlerit Inaat”.

Lasse Harder arbejder sammen med 10-12 andre i Nerlerit Inaat der ligger i Østgrønland. I vinterperioden har de fly fra Island hver tirsdag og torsdag og om sommeren er der næsten fly hver dag. Han er på en turnus der hedder 12 uger der og 4 uger derhjemme.

Lasse Harder arbejder som terminalarbejder, hvor han lærer tingene fra bunden af.

“Det vil sige optankning af fly, bagagehåndtering, snerydning, brandberedskab, forefaldende arbejde. Det er jo en ødestation så vi skal sørge for alt, og alle hjælper til. Jeg håber at længere inde i forløbet, at jeg kommer til at lære lidt mere der er værd at kunne, eventuelt med henblik på at blive flypladsleder”.

”Jeg valgte denne uddannelse fordi jeg kan se mange muligheder. Jeg lærer mange ting, og jeg ser mange muligheder efter endt uddannelse. Det bedste er, at det er en alsidig uddannelse”.

Lasse Harder har tidligere arbejdet som lagerchef i EMJ Atcon i Nuuk, HSEQ manager i rubinminen syd for Nuuk hvor han havde ansvaret for Sundhed, Sikkerhed, Miljø samt Kvalitet.

”Jeg er ikke helt ung, men dermed har jeg prøvet lidt af hvert, og det kan jeg bruge i hverdagen. Den største udfordring for mig er at skulle tilbage på skolebænken. Det er mange år siden, så der er noget rust der skal bankes af. Men jeg giver det en skalle, og gør mit bedste”.

Han satser på at gennemføre sin uddannelse og fortsætte i samme ”boldgade”.

”Jeg stiller store krav til mig selv, så jeg regner ikke med at jeg stopper når jeg er færdig som indsatsleder. Der er muligheder for at gøre en forskel, og der er brug for folk der har lyst til at gøre en indsats”.

 

Jokum Mikaelsen
Terminalarbejderelev i Kulusuk

Jeg startede som terminalarbejderelev i Kulusuk Lufthavn den 16. sept. 2011. Uddannelsen tager 3 år og veksler mellem skoleophold i Jern og Metalskolen, Nuuk og praktik og arbejde her i Kulusuk Lufthavn.
Det er klart arbejdet, der er det bedste: Kollegerne og mulighederne for at arbejde med vores udstyr hver dag holder jeg mest af. Skolen er nok det mindst spændende, må jeg indrømme, og jeg glæder mig til jeg er færdiguddannet.

 

Knud Olsen
Formand, Entreprenørafdelingen, Kangerlussuaq

Jeg har arbejdet her i 19 år, og er oprindelig uddannet automekaniker. Jeg fordeler opgaverne og laver arbejdsskemaer for flere uger ad gangen og laver også regnskaber omkring oliebeholdning, vand, kørsel, fx skraldekørsel og rekvisitioner på udkald. Jeg arbejder selvstændigt og har haft nogle gode år, hvor jeg har fået en grundlæggende lederuddannelse og forskellige kurser. Her er generelt rigtig gode muligheder for at dygtiggøre sig.

 

Karo Jerimiassen
Souschef i hotelreceptionen, Kangerlussuaq

Jeg kom hertil som stuepige i 1981 – dengang havde Forsvaret hotellet. Mittarfeqarfiit overtog i 1992. Siden har jeg været cafeteriamedarbejder, konferencekoordinator, receptionist og har passet telefoner i alarmcentral og security. Jeg har nogle dejlige kolleger – vi er rigtig tæt på hinanden. Hver gang jeg tager væk, kommer jeg tilbage til Kangerlussuaq. Når jeg tager på ferie, glæder jeg mig til at komme tilbage til naturen og mine venner her.

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere