Godt at vide om security-eftersyn

Når du skal igennem security-eftersyn beder vi dig om følgende:

  • Hav boardingkort klar
  • Tøm lommer og læg tingene i jakken eller tasken
  • Bælte, jakke, mobil, kameraer, tasker og andre større metalgenstande skal køres gennem scanneren.
  • Bærbare computere skal undersøges særskilt. Tag den op af tasken og lad den køre igennem scanneren i en security-kasse.3

Nyttig info:

  • Vær opmærksom på reglerne for væske i håndbagagen
  • Følg alle henvisninger fra securitypersonalet
  • Securitypersonalet kan altid afvise enhver genstand, hvis personalet skønner, at den kan være til fare for flysikkerheden
  • Trusler og offentlige udbrud, selv hvis de er sagt for sjov, tages meget alvorligt og meldes STRAKS til politiet. Udtalelser som “Jeg har en bombe i tasken.” kan betyde, at du ikke kommer med flyveren og evt. bliver anholdt af politiet.

Alle SKAL gennem security-eftersyn
Alle personer skal på opfordring gennem security-eftersyn. Vil du ikke lade dig undersøge kommer du ikke ind på lufthavnens afspærrede område eller ud til flyveren.

Eftersyn kan foregå på forskellige måder. Enten går du gennem en detektorkarm, der bipper, hvis du har metalgenstande i lommen eller andre steder – eller du bliver undersøgt manuelt. Metoderne kan også kombineres. En vis procentdel af passagererne bliver undersøgt manuelt, selvom detektorkarmen ikke har givet udslag.

Et personeftersyn bør så vidt muligt foretages af en person af samme køn. Der kan dog være ventetid, såfremt man insisterer på dette.


Manuelt security-eftersyn
Ønsker du ikke at gå gennem detektorkarmen, bliver du undersøgt manuelt. Det kan eks. komme på tale, hvis du er gravid, har pacemaker indopereret, sidder i kørestol, er bårepatient eller ved baby i lift.

Vurderer security-personalet at der er brug for yderligere eftersyn, der ikke kun begrænser sig til din ydre påklædning, kan du kræve, at eftersynet overværes af et vidne. Med mindre du selv samtykker, skal et sådant eftersyn foretages af en person af samme køn som dig selv.

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere