AFIS-operatør

 

Ansøgning

Du kan ansøge her: Mittarfeqarfiit A/S søger AFIS-operatør aspiranter

 

En AFIS-Operatør:

 • Leverer de informationer, som en pilot skal bruge for at udføre sin flyvning sikkert og effektivt.
 • Yder service til piloter om vind- og vejrforhold i lufthavnen og under flyvningen samt oplyser om baneforhold i lufthavnen. Operatøren oplyser også piloten om anden lufttrafik i området.
 • Betjener funktionerne i et AFIS-tårn.
 • Udfører vejrobservationer, udsender flyveplaner og andre meldinger, som er relevante for sikker flyvning
 • Indgår som en central del i lufthavnens drift

 

Engagement og ansvarsbevidsthed kendetegner dig, og vi forventer at du

 • kan arbejde som en del af et team men også selvstændigt, på alle tider af døgnet og til tider under pres,
 • er målrettet – samt kan beskæftige dig selv i stille perioder,
 • er ansvarsbevidst, og god til at omsætte teori til praksis,
 • behersker dansk, engelsk flydende også gerne grønlandsk på et højt niveau i både skrift og tale,
 • er god til færdighedsregning og matematik,
 • har en god fysik og kan leve op til helbredskrav for AFIS Operatører,
 • kan sikkerhedsgodkendes af Politiet – kræver en ren straffeattest,
 • efter endt uddannelse, vil påtage at arbejde på en hvilken som helst lufthavn i Grønland, hvor du måtte blive anvist arbejde samt vil være til rådighed for turnustjeneste på forskellige lufthavne

Uddannelsesforløbet:

Hele uddannelsen, som har opstart i oktober måned, foregår på Grønland og foretages i tæt samarbejde med GATE Aviation Training som er Mittarfeqarfiit’s samarbejdspartner på ATS-uddannelsesområdet. GATE Aviation Training er en internationalt annekendt ATS-uddannelsesvirksomhed med base i Kastrup i Danmark som bl.a. uddanner flyveledere til det danske flyvevåben samt AFIS-operatører og flyveledere til lufthavne mange steder i verdenen.

Uddannelsens første ca. 11 uger (ATS-basisuddannelse) foregår i Kangerlussuaq og består af en række teoretiske fag. Efter juleferien følger et ca. 2 måneders forløb hvor aspiranterne gennemfører vejrobservatøruddannelsen samt den teoretiske uddannelse til AFIS-operatør efterfulgt af træning på 3D tårnsimulator og afsluttende med prøver og sprogtest for opnåelse af AFIS-elevcertifikat.  De sidste ca. 5-8 måneder af uddannelsen vil være ”On The Job Training” som vil foregå på en af de større lufthavne i Grønland i enten Narsarsuaq, Nuuk eller Ilulissat.

Undervisningen vil udelukkende foregå på dansk og engelsk, hvor størstedelen af undervisningsmaterialet er på engelsk.

Udvælgelse og optagelsesprøve:

Før du kan blive optaget på uddannelsen, skal vi have modtaget en motiveret skriftlig ansøgning fra dig på både dansk og engelsk. På baggrund af de modtagne ansøgninger udvælges en række aspiranter til en screeningssamtale som foregår v.h.a. Skype eller MS Teams. Som et del af screeningssamtalen vil dit sprogniveau i Dansk og Engelsk blive vurderet af en certificeret sprogassessor for at sikre at du har de sproglige forudsætninger der kræves for at kunne gennemføre uddannelsen. Kvalificerede ansøgere kan herefter blive inviteret til deltagelse i en optagelsesprøve i Kangerlussuaq af ca. 4 dages varighed, som foregår i august måned. Umiddelbart før eller efter optagelsesprøven skal du bestå et lægecheck ved en flyvelæge udpeget af Mittarfeqarfiit.

Kommer du igennem udvælgelsen og uddannelsen med succes:

 

Så glæd dig! Der venter dig muligheden for at arbejde i et spændende dynamisk miljø med berøringsflade til resten af organisationen og andre spændende samarbejdspartnere.

Løn og ansættelse

 

Du modtager elevløn under uddannelsen. Elevlønnen udgør pr. 1. januar 2021 kr. 20.000 pr. måned og herfra vil blive trukket et fast månedligt beløb på kr. 850, – for husleje (kollegieværelse).

På betingelse af at du gennemfører uddannelsen, vil du efterfølgende blive ansat som AFIS-operatør i en af Mittarfeqarfiit’s lufthavne og aflønnet i henhold til gældende overenskomst med RAF1917.

Vi vil gøre opmærksom på, at AFIS-uddannelsen betales af Mittarfeqarfiit for at løse Mittarfeqarfiit’s bemandingsbehov. Vi ønsker først og fremmest ansøgere, som er interesserede i at arbejde hos Mittarfeqarfiit. Vi har desværre erfaringer med ansøgere, der forlader os så snart uddannelsen er opnået. For at modsvare den investering, det grønlandske samfund har lagt i uddannelsen har vi indført en elev-kontrakt. Kontrakten indeholder en klausul, der forpligter til 2½ års arbejde efter endt uddannelse. Klausulen betyder, at du nedskriver din ’uddannelsesgæld’ med et fast beløb for hver måned du arbejder for Mittarfeqarfiit. Du vil derfor have pligt til at tilbagebetale resterende beløb, hvis du af egen vilje forlader jobbet i utide.

Få mere at vide

 

Vil du vide mere om uddannelsen og dine muligheder efterfølgende, så kontakt Mittarfeqarfiit ATS-Head of Training Ryan Møller på e-mail rmm@mit.gl eller pr. telefon 384009 og har du behov for oplysninger af mere generel karakter kontakt da Mittarfeqarfiit Uddannelseskonsulent på e-mail HRU@mit.gl

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere