30 strander i Kangerlussuaq

En kombination af dårlig sigtbarhed og navigationsudstyr, der var ude af drift, gjorde det umuligt at lande i Kangerlussuaq i næsten tre timer tirsdag middag.

Det gik ud over 30 passagerer på vej til Danmark, som nu må vente to dage på at komme videre. 30 passagerer, der via Kangerlussuaq skulle have været med Air Greenlands fly til Kastrup i dag, tirsdag må vente til på torsdag.

En uheldig kombination af dårlig sigtbarhed i Kangerlussuaq og navigationsudstyr i lufthavnen, der var ude af drift, gjorde, at passagerene blev sendt mod Illulissat i stedet for. Efter få timer fik Mittarfeqarfiit rettet op på det navigationsudstyr, der var ude af drift, men da kunne passagererne ikke nå at komme fra Ilulissat til Kangerlussuaq.

Dermed kom de for sent til flyet til Danmark.

”Forsinkelser, der skyldes teknik i lufthavnens anlæg er Mittarfeqarfiits ansvar. Det gælder også i dette tilfælde. Årsagen til forsinkelsen er nu fundet, og alt er igen i orden. Vi påtager os det fulde ansvar og beklager over for de 30 passagerer, der nu må overnatte i Kangerlussuaq,” siger administrerende direktør i Mittarfeqarfiit Jens Lauridsen.

De berørte passagerer er i løbet af eftermiddagen fløjet fra Illulissat til Kangerlussuaq, hvor de befinder sig nu.

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere