39 elever på vej i Mittarfeqarfiit

Mittarfeqarfiit er en af Grønlands største uddannelsesinstitutioner. Lige nu er der 39 elever fordelt på lufthavne, AFIS-skolen, hoteller og hovedkontoret. Det er mange, og det viser at Mittarfeqarfiit har en stor rolle at spille i uddannelsen af medarbejdere – både til os selv og andre virksomheder i Grønland.

Vi har snakket med et par af de nyeste elever:
21-årige Johannes Kaspersen er lige begyndt som terminalarbejderelev i Aasiaat Lufthavn. Han siger:
“Det er et godt arbejde og en god uddannelse. Det kan være hårdt, og der er meget at lære, men det er interessant og de andre i lufthavnen er gode til at forklare og vise hvordan man gør. Jeg er meget glad for at være her.”
Johannes har eksempelvis allerede udført marshall-tjeneste og mange andre opgaver. De kommende tre til fire år har han mulighed for at lære en lang række håndværk og specialle færdigheder. Eksempelvis indenfor betjening og vedligehold af maskiner, brand og redning og service over for kunder.

Melissa Geisler Krogsgaard

Melissa Geisler Krogsgaard er under uddannelse til AFIS-medarbejder i Mittarfeqarfiit. 

En anden ny elev er Melissa Geisler Krogsgaard. Hun er 26 år og er netop startet på AFIS-uddannelsen i Kangerlussuaq. Hun har tidligere læst kommunikation på AAU, men ville gerne arbejde med luftfart. Hun læste om AFIS-uddannelsen på Facebook og var med det samme interesseret. Hun havde på forhånd hørt om det gode sammenhold i Mittarfeqarfiit:
“Det er en god oplevelse, gode kolleger og klassekammerater. Der var mange ting, der skulle på plads til den nye AFIS-uddannelse, men jeg kan ikke komme i tanke om noget andet, der kunne have været bedre. HR-afdelingen og andre er gode til at give øre, hvis det bliver svært at være væk hjemmefra. Selve uddannelsen er udfordrende, og jeg lærer meget. Det er en fed følelse at have by the end of the day,” siger hun.

Antallet af elever har hidtil ikke været opgjort særskilt, blandt andet fordi elever ansættes decentralt. Fremover vil HR-afdelingen dog holde øje med antallet og iværksætte særlige indsatser for de studerende, -netop fordi de er så vigtige for Mittarfeqarfiit og Grønland som helhed.

Fordelingen af elever på de forskellige uddannelser i Mittarfeqarfiit ser således ud:

AFIS elever
6 AFIS Operatør elever

Terminalarbejder elever
21 elever
5 elever blev færdig i juni 2015

Mekaniker
3 elever

Køkken
2 Kokkeelever

Reception
2 Receptionist elev

TNI elever
2 elever

NI-2 elever
3 elever
Hvoraf 2 af dem bliver færdig sommer 2016

Hvis du, eller en du kender, vil vide mere om uddannelse hos Mittarfeqarfiit så tag et kig på vores hjemmeside www.mit.gl eller ring til Lena Jensen fra HR-afdelingen på 382627

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere