DME – Maniitsoq

Tekniske udfordringer driller flytrafikken i Maniitsoq

En såkaldt Distance Measuring Equipment (DME), som under indflyvningen fortæller en pilot, hvor langt fra landingsbanen flyet er, har været ude af drift i Maniitsoq den seneste tid. En ny er på vej, men det vil tage noget tid, inden den ankommer, er testet og godkendt af luftfartsmyndighederne.

 

Påvirker regularitet
Distance Measuring Equipment DME er avanceret radio navigationsudstyr, som bliver særligt skræddersyet til den enkelte lufthavn. En manglende DME betyder, at piloterne ikke længere kan bruge lufthavnens instrument indflyvningsprocedurer, men at indflyvningen til lufthavnen kun kan ske under vejrforhold, hvor besætningen kan orientere sig visuelt. Den manglende DME påvirker dermed ikke flyvesikkerheden, men påvirker udelukkende lufthavnens regularitet.

 

Løsning fundet
Mittarfeqarfiits teletekniske afdeling har den seneste tid arbejdet på højtryk på at løse problemet med den defekte DME, men det har desværre vist sig umuligt at reparere den nuværende DME. Derfor har det været nødvendigt at bestille en helt ny.

  • Vi har at gøre med noget specielt og avanceret udstyr, som er tidskrævende at anskaffe, installere og tage i brug. Det er med andre ord et kompliceret forløb. Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at det vil påvirke flytrafikken i Maniitsoq i de kommende måneder under dårlig sigtbarhed, men vi arbejder så hurtigt som overhovedet muligt på at få det ordnet, så flytrafikken kan normaliseres igen, siger driftsdirektør i Mittarfeqarfiit, Niels Grosen.

Mittarfeqarfiit forventer, at en ny DME vil være oppe og køre senest i marts.

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere