Foredrag: Smarte indkøb og bedre leverandører

Grønlandske virksomheder skal i stigende grad tilpasse sig rollen som underleverandører i en stadigt hårdere konkurrence. Konkurrencen øges blandt andet, når kunderne tager de kritiske briller på og begynder at lave langsigtede indkøbsaftaler og sorterer ud i de gamle leverandører. Mittarfeqarfiit er midt i en sådan proces. Der bliver netop nu gjort op med vanetænkning om indkøb. Alle leverandørerne bliver gennemgået med lup for at finde bedre eller billigere løsninger, og kontrakter bliver genforhandlet.  Det kan være det helt store ting som containerfragt, men også mindre ting kan det på sigt godt betale sig at få ændret på.

”Et godt eksempel er de farvede papirstrips, som vores personale i kontroltårnene bruger til manuel registrering af flyankomster. Jeg lavede for nyligt et lille udbudsmateriale, som blev sendt til to grønlandske og en dansk leverandør, og vi kunne ret hurtigt se, at der var mange penge at spare ved at købe disse strips samlet, siger Martin Nielsen.
Mittarfeqarfiit valgte en Grønlandsk leverandør, som kunne tilbyde strips til en pris der var 80 pct. lavere end før.

”Det er et rigtig godt eksempel på, at grønlandske virksomheder sagtens kan være med i udbudsrunder. Vi skal bare være bedre til at gribe chancerne, når de er der, og generelt tilpasse os til en fremtid med øget konkurrence. Det indebærer naturligvis, at vi kan arbejde på konkurrencemæssige vilkår men også, at vi bliver bedre i stand til at forklare om de fortrin, vi som grønlandske virksomheder har,” lyder det fra Karsten Klausen, der er juridisk konsulent hos Grønlands Arbejdsgiverforening.

Han glæder sig til at høre om Mittarfeqarfiits erfaringer, både for at hans medlemmer kan lære at blive bedre leverandører, og også for at de kan blive bedre indkøbere.
Der er stadig pladser til arrangementet og pressen er naturligvis velkommen. Oplægget vil i øvrigt blive filmet og lagt på YouTube Education, hvorfra Grønlands Arbejdsgiverforenings lokalafdelinger vil kunne hente det og lave lokale arrangementer om emnet.

For yderligere information kontakt venligst:
Kommunikationschef Hans Henrik Lichtenberg
Mittarfeqarfiit
P. O. Box 1036 3900 Nuuk
Dir.: +299 34 93 31
Mob.: +299 53 92 31
www.mit.gl
jrla@mit.gl

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere