Grønlands Lufthavne og NASA i formidlingssamarbejde

Grønlands Lufthavne, Mittarfeqarfiit, og NASA har i dag åbnet en udstilling i Kangerlussuaq Lufthavn, der viser resultaterne fra NASA’s IceBridge-undersøgelser af indlandsisen i Grønland. Udstillingen blev åbnet af den amerikanske ambassadør Rufus Gifford sammen med Mittarfeqarfiits direktør Jens Lauridsen mandag formiddag d. 30. september.

IceBridge er et omfattende forskningsprojekt, der skal undersøge sammenhængene mellem isen i de arktiske regioner og det globale klima. Projektets seneste fase har stået på i over seks år, og det har været det største overvågningsprojekt af indlandsisen nogensinde foretaget fra luften. Grønlands Lufthavne, Mittarfeqarfiit, har bidraget med en lang række services på landjorden i flere forskellige lufthavne.
”Vi er stolte over at kunne samarbejde med en organisation som NASA. Grønlands Lufthavne har i efterhånden mange sammenhænge samarbejdet med NASA og IceBridge er et af de største projekter, hvor vi har mødtes. Det glæder vi os til at kunne vise resultaterne af til mange tusinde mennesker de kommende måneder her i Kangerlussuaq,” siger direktør i Grønlands Lufthavne Jens Lauridsen.
Icebridge har via fly samlet så mange data om indlandsisen, at NASA har fremstillet et 3D-kort af indlandsisen og hele den arktiske og antarktiske iskappe. Disse data skal fremover opdateres årligt, via fly og satellitter, så man kan undersøge ændringer og foretage mere præcise forudsigelser. Herunder vil man med høj nøjagtighed kunne forudsige polarisens respons på klimaændringer.
Udstillingen befinder sig i lufthavnsbygningen, så alle rejsende kan se den. Den består af en stribe plancher, der med fotos og tekst på dansk, engelsk og grønlandsk forklarer baggrunden og resultaterne af IceBridge.
Ambassadør Rufus Gifford og hans stab fortsatte sammen med Jens Lauridsen efter åbningen af udstillingen til Kangerlussuaq Museum og efterfølgende til Mittarfeqarfiits Kangerlussuaq International Science Support, KISS, der står til rådighed for forskere verden over. Se mere på www.nasa.gov/mission_pages/icebridge/
Plakaterne kan rekvireres hos undertegnede som billedfiler i høj opløsning.
For yderligere oplysninger kontakt venligst:
Kommunikationschef Hans Henrik Lichtenberg
+299 54 87 23
Grønlands Lufthavne
P.O. Box 1036
3900 Nuuk

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere