Midlertidig lukning af helistop Innaarsuit

PRESSEMEDDELELSE

Et problem med ophobet løst husaffald tæt på helikopterflyvepladsen i Innaarsuit, som er til stor fare for helikoptere som opererer på pladsen, er nu årsag til at Mittarfeqarfiit ser sig nødsaget til at lukke Innaarsuit helistop, indtil husaffaldet er fjernet og problemet er løst.

– I Inaarsuit er dumpen desværre anlagt mindre end 50 m fra helistoppet. Det er derfor et alvorlig flyvesikkerhedsmæssigt problem, at ting som plastikposer og andet skrald kan hvirvles op og blive fanget i helikopterens hoved- eller halerotor. Dette kan forårsage en fatal ulykke. Den aktuelle situation er desværre værre end den billeddokumentation vi netop har modtaget, som er fra den 30. marts, forklarer driftsdirektør i Mittarfeqarfiit, Niels Grosen.

Helistoppet er lukket med øjeblikkelig virkning indtil tirsdag d. 25. april 23. Avannaata Kommunia i Ilulissat og Avannaata Kommunias kontor i Upernavik er orienteret om situationen og konsekvensen.

Kommunen har således indtil tirsdag til at sikre affaldet i bygden. Næste planlagte helikopterflyvning til Innaarsuit er torsdag d. 27. april. Lukningen får dermed ikke umiddelbart konsekvenser på rutetrafikken – medmindre situationen ikke bringes under kontrol inden da.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef, Malene Lynge, male@mit.gl Tlf: 58 39 09

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere