Mittarfeqarfiit er blandt landets største uddannelsesinstitutioner

Mittarfeqarfiit er en af Grønlands største uddannelsesinstitutioner. Udover at have praktikanter fra en lang række uddannelser, har Mittarfeqarfiit sine egne uddannelser, som sikrer, at der løbende bliver uddannet lokale specialister til lufthavnene. Det gavner både landet som helhed og Mittarfeqarfiit, der gennem de studerende får ny og uvurderlig inspiration.

Narsarsuaq Lufthavn Foto: Christian Sølbeck

Mittarfeqarfiit har i dag flere end 15 forskellige uddannelser, og på en gennemsnitlig dag er der 35 medarbejder i virksomheden, som er under uddannelse. Dermed er Mittarfeqarfiit en af landets største uddannelsesinstitutioner, og den opgave tages seriøst. Den store opmærksomhed på at uddanne medarbejdere og indgå i samarbejder med uddannelsesinstitution sker både for at sikre, at Mittarfeqarfiit har den rette arbejdskraft i fremtiden, og for at løfte hele samfundets uddannelsesmæssige niveau.

Uddannelse er win-win
”Mittarfeqarfiit er jo en offentlig virksomhed, men vi havde også valgt at satse på uddannelse, hvis vi var en privat virksomhed. Vi ser det nemlig ikke som en besværlig udgift at have praktikanter. Tværtimod er der et samspil, hvor de studerende kommer med ny inspiration fra deres studier, som vi i virksomheden også kan lære af. Vi ser sådan på det, at vi ikke kan undvære vores praktikanter og studerende, der leverer et reelt arbejde for virksomheden,” siger Malik Skifte, der er uddannelseskonsulent hos Mittarfeqarfiit.

Samtidig betyder den massive uddannelse af unge i Grønland, at behovet for tilkaldt arbejdskraft minimeres. Det har været en stor fordel på AFIS-området, eksempelvis. AFIS-medarbejderne er dem, der sidder i tårnene og varetager kontakten med flyene, og deres arbejde er derfor helt centralt for lufthavnenes daglige virke. I dag er Grønland takket være en massiv uddannelsesindsats selvforsynende med AFIS-medarbejdere.

Flere gennemfører uddannelser i Mittarfeqarfiit
”Det er en attraktiv uddannelse, som giver gode muligheder for ansættelse og videreuddannelse. Faktisk er de nyuddannede så attraktive, at vi har været nødt til at binde dem til at arbejde i Mittarfeqarfiit i en periode efter endt uddannelse,” fortæller Malik Skifte.

Der er netop optaget seks nye studerende på AFIS-uddannelse, og Malik Skifte forventer, at de alle gennemfører uddannelsen:
”Vi har gjort meget ud af at fortælle om vores uddannelser de seneste år. Det betyder, at vi får mange ansøgere, og i dag kan vi vælge blandt de bedste. Hvor vi tidligere havde et lille ansøgerfelt havde vi også et stort frafald, men i dag forventer vi, at alle gennemfører uddannelsen, og det er bedst – både for Mittarfeqarfiit, og selvfølgelig for de studerende.”

Pressekontakt:
Paornánguaq Kleist
Kommunikationschef i Mittarfeqarfiit
Mobil +299 597474
E-mail paok@mit.gl

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere