Mittarfeqarfiit fejrer 25 års jubilæum

Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavne, fejrer i uge 34 sit 25-års jubilæum. Det sker blandt andet ved at afholde Grønlands største kaffemik, hvor alle rejsende igennem hele uge 34 inviteres til at deltage.

De grønlandske lufthavne danner i uge 34 rammen om Grønlands hidtil største kaffemik. Fejringen foregår over hele landet i alle lufthavne samtidigt, og der vil være kaffe, småkager og saftevand til alle rejsende og besøgende. Det anslås, at der i løbet af ugen vil blive uddelt 40.000 kopper kaffe, og det vil gøre Mittarfeqarfiits 25-års jubilæum til Grønlands største kaffemik nogensinde.

Mittarfeqarfiit blev etableret i 1988 af det daværende Hjemmestyre, som ønskede at samle administration og drift af lufthavnene under én organisation. Tidligere var lufthavnsdriften blevet varetaget af så forskellige aktører som: Forsvaret, Grønlandsfly, mineselskabet Greenex, Grønlands Tekniske Organisation (GTO) og Den Kongelige Grønlandske Handel (KGH), Statens Luftfartsvæsen (SLV) og US Air Force.

Med dannelsen af Mittarfeqarfiit blev de civile grønlandske lufthavne for første gang administreret og samlet i en grønlandsk organisation. Fra 1988 til 2013 er en række nye lufthavne kommet til og Mittarfeqarfiit er blevet en af Grønlands største virksomheder.

Jubilæet fejrer de første 25 år, men direktør Jens Lauridsen har også ønsket at sætte fokus på den unikke sammenhængskraft og omstillingsparathed, der findes i Mittarfeqarfiit.

”Vi er dygtige til at drive lufthavne, det har vi bevist igennem mange år. Men noget, der har overrasket mig i min tid her i Mittarfeqarfiit, er, at vi på trods af de enorme afstande og meget forskellige opgaver, der spænder fra værditransporter til hoteldrift og salg af flybrændstof, har været i stand til have fælles mål og en samlet identitet i én virksomhed. For mig at se, er vores evne til at tilpasse os og stadig være Mittarfeqarfiit kernen i vores forretning,” siger Jens Lauridsen.

Jubilæet leder op til en grill-fest for alle de næsten 450 ansatte og deres familier i uge 34. Festen kommer til at foregå i de enkelte lufthavne samtidigt, så vidt det er muligt.Følg Mittarfeqarfiit på Facebook.

For yderligere information kontakt venligst:

Pressekontakt

Kommunikationschef Hans Henrik Lichtenberg

00299349373

Hali@mit.gl

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere