Mittarfeqarfiit går i dialog med fiskere og fangere i Kulusuk

PRESSEMEDDELELSE

I begyndelsen af december sidste år skete der et uheld i Kulusuk, hvor 120.000 liter dieselolie lækkede fra en tank og ud på den frosne jord.

Den lokale fanger og fisker-forening KAPP har sammen med Kulusuk bygdebestyrelse og KNAPK rettet henvendelse til Mittarfeqarfiit med et ønske om at mødes for at drøfte uheldet og dets konsekvenser. Dette ønske imødekommer Mittarfeqarfiit og har inviteret KAPP og Kulusuk bygdebestyrelse til et dialogmøde i næste uge.

– Vi vil meget gerne i dialog med både fangere, fiskerne og lokalbefolkning. Vi ønsker at lytte og samarbejde, både i forhold til erstatning og miljøforurening. Vi har derfor inviteret til dialogmøde og til orienteringsmøde, siger driftsdirektør i Mittarfeqarfiit, Niels Grosen og fortsætter:

– Vi tager situationen meget alvorligt og vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for at minimere skader på natur, dyreliv og mennesker.

Da olieudslippet blev opdaget den 2. december 2022, iværksatte Mittarfeqarfiit beredskabet som, i samråd med det kommunale beredskab, straks igangsatte redningsarbejdet med at inddæmme og opsuge den spildte dieselolie.

Det lykkedes beredskabet at suge 46.000 liter op, men is og sne på jord og hav samt dårligt vejr satte en stopper for det yderligere redningsarbejde.

– Vi følger alle anvisninger fra Departementet for Miljø og har en løbende dialog med dem. Vi holder fortsat øje med olieudslippet og har blandt andet købt en drone, som skal bidrage til overvågningsarbejdet i området. Vi har ligeledes hyret NIRAS Greenland som ekstern miljørådgiver. Firmaet har mere end 20 års erfaring med oliespild, undersøgelser og erfaringer i Grønland, og de skal bistå os med faglig sparring i forbindelse med redningsarbejdet omkring oliespildet, fortæller Niels Grosen.

Der afholdes dialogmøde med KAPP og Kulusuks bygdebestyrelse onsdag den 1. februar og orienteringsmøde for borgerne senere samme dag kl. 16.00 i forsamlingshuset.

For yderligere oplysninger kontakt kommunikationschef, Malene Lynge, male@mit.gl Tlf: 58 39 09

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere