Mittarfeqarfiit indfører SRM

De fleste virksomheder holder styr på deres kunder i et såkaldt CRM-system (Customer Relation Management) men kun få virksomheder arbejder systematisk med at håndtere deres leverandører. Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavne, har netop indført et system til SRM (Supplier Relation Management). Det giver overblik over leverandører og hvilke aftaler, der er indgået. Det skal på sigt sænke omkostninger.

Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavne, har fået et SRM-system med tilhørende indkøbskatalog. Systemet er en del af virksomhedens intranet, og det giver overblik og nem adgang til alle virksomhedens leverandører. SRM (Supplier Relation Management) betyder Leverandør-relations-styrings-system. Det benyttes til at holde styr på alle informationer om leverandører. Det kan eksempelvis være samhandelsaftaler og tilbud.

”Med SRM sikrer vi, at vores gode aftaler bliver brugt af alle i virksomheden. Vi er ikke længere så sårbare overfor sælgere, der kommer med et godt tilbud, som efterfølgende viser sig at være dyrt.  Hele ideen med SRM-systemet er, at vores lufthavne nemt kan finde vores foretrukne leverandører, som vi jo allerede har forhandlet med, ” siger indkøbschef hos Mittarfeqarfiit Martin Nielsen.

Han understreger, at det er muligt for en så stor virksomhed som Mittarfeqarfiit at forhandle nogle meget gode priser og vilkår, når bare hele virksomheden bakker op om det. Den opbakning kræver, at der findes et system, hvor alle dem med indkøbsansvar nemt kan få et overblik over de indgåede aftaler.

”At indføre et SRM er en naturlig følge af vores nye og mere proaktive indkøbspolitik. Vi skal give vores indkøb et professionelt løft samt holde mere styr på vores leverandørrelationer. Samtidig skal vi gemme vores erfaringer og aftaler med vores leverandører ét centralt sted. Dermed kan alle i virksomheden se, hvor vi køber hvilke varegrupper og på hvilke betingelser.”
Det er indkøbschefen, Martin Nielsen, der står for vedligehold af SRM-systemet, og det er også ham, man skal henvende sig til, hvis der skal oprettes nye leverandører eller ændres i indholdet.

For yderligere oplysninger kontakt venligst:

Indkøbschef Martin Nielsen
Mittarfeqarfiit | Grønlands Lufthavne | Greenland Airports
P.O. Box 1036 | 3900 Nuuk
Kalaallit Nunaat | Grønland | Greenland
Tlf. +299 32 60 05 | mob +45 51 94 95 09
www.mit.gl

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere