Mittarfeqarfiit kommer ud af 2014 med et lille driftsoverskud

Mittarfeqarfiits 2014-regnskab viser et lille overskud. Det sker trods dalende aktivitet i lufthavnene og færre rejsende og overnattende på hotellerne. Det lille overskud er et resultat af optimering af arbejdsgange og mere effektive samarbejder. Blandt andet bidrager overflyvende fly mere end nogensinde til Mittarfeqarfiits og dermed Grønlands økonomi.

Det blev i 2014 til et lille plus på Mittarfeqarfiits regnskab. Øget opmærksomhed på udgifter og effektivisering har givet gode resultater i et regnskabsår, der ellers har været præget af endnu et fald i mængden af passagerer. Omsætningen i Mittarfeqarfiit hænger nøje sammen med aktiviteten i lufthavnene og antallet af rejsende, der betaler lufthavnsafgifter via billetprisen.

Det er ikke et mål i sig selv for Mittarfeqarfiit at skabe overskud, udtaler direktør Jens Lauridsen:
”Mittarfeqarfiits udgifter og indtægter skal balancere på en sådan måde, at vi kan drive sikre lufthavne, der er så billige som muligt for vores kunder at benytte. Vi er godt på vej til at justere vores organisation til det aktuelle aktivitetsniveau og til en omsætning, der er lavere end de foregående år. Den optimerede drift har eksempelvis ført til, at vi i 2015 fastholder lufthavnsafgifterne på samme niveau som i 2014.”

Et af de store plusser i regnskabet udgøres af de såkaldte ETOPS-åbninger, hvor overflyvende fly betaler for at have en af Mittarfeqarfiits lufthavne åbne, hvis der skulle opstå behov for en landing. Et nyt tiltag til øget overvågning af trafikken i luftrummet over Grønland har ført til, at der i 2014 er tjent ca. 10,5 mio. kr. mere på disse på ETOPS-åbningerne. Reduceret vareforbrug, et fald i personaleudgifter og eksterne tjenesteydelser bidrager desuden positivt med 8,3 mio. kr. til 2014-regnskabet.

Mittarfeqarfiit Årsrapport 2014 DK

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere