Mittarfeqarfiit reducerer driftsunderskud

Trods færre flyvninger og generel afmatning i den grønlandske økonomi har Mittarfeqarfiit reduceret sit underskud i 2013. Årets resultat viser et underskud på 3,4 mio. kr. mod et underskud på 9,9 mio. kr. året før.

Mittarfeqarfiit kom gennem 2013 med et driftsresultat på minus 3,4 mio. kr. ud af en samlet omsætning på 358 mio. kr. Året bød på lavere indtægter fra de to primære indtægtskilder: afgifter og salg af brændstof, men interne effektiviseringer kompenserer for den lavere indtjening.

”Vi har slanket organisationen og blandt andet indført en mere effektiv indkøbspolitik, og det har givet gode resultater. Desværre er erhvervsaktiviteten og antallet af rejsende dalet, og dermed mister vi indtægter fra passager- og landingsafgifter,” siger direktør Jens Lauridsen. Han peger på, at færre starter fra særligt de sydgrønlandske lufthavne i 2013 havde en negativ påvirkning på indtjening. Det har også påvirket Mittarfeqarfiits hoteldrift, som i forvejen er en underskudsforretning.

Samtidig har blandt andet Air Greenlands mere brændstoføkonomiske Dash-8 flytype resulteret i et lavere salg af brændstof.
”Når man ser på vores kerneforretning, der er drift af lufthavnene, så har vi en rigtig fornuftig forretning Det, som tynger vores budgetter, er hotellerne og en lang række opgaver, som Mittarfeqarfiit i løbet af årene enten er blevet pålagt, eller som vi selv af historiske årsager har valgt at udføre.

Vi er netop nu i en proces, hvor vi undersøger i hvor høj grad vi skal beskæftige os med disse opgaver fremover,” fortæller Jens Lauridsen. Han lægger ikke skjul på, at målet i løbet af de kommende par år er både at sænke lufthavnsafgifterne og præsentere et overskudsgivende regnskab.

Mittarfeqarfiit betaler et årligt tilskud til Selvstyret og bidrager dermed økonomisk til landskassen. Tilskuddet udgjorde i 2013 12,5 mio. kr.
Resultat efter afskrivninger har i 2013 udgjort et underskud på 53,7 mio. kr. mod 63,8 mio. kr. i 2012. Det skal her bemærkes, at der er tale om afskrivninger på bygninger, anlæg, elværker, køretøjer og andet udstyr, som både ejes og finansieres af Selvstyret og ikke Mittarfeqarfiit.

For yderligere kommentarer kontakt venligst

Head of Communication Hans Henrik Lichtenberg
Grønlands Lufthavne
Mail: hali@mit.gl
Mob: +299 38 26 30| Tlf: +299 54 87 23
Box 1036 3900 Nuuk, Grønland
www.mit.gl

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere