Mittarfeqarfiit udvikler ny flyinfo.gl

I Nuuk, Kangerlussuaq og Ilulissat har man den seneste tid kunne se på skærme i lufthavnene med informationer om ankommende og afgående fly, som ser anderledes ud end de plejer. Det skyldes at Mittarfeqarfiit er ved at udvikle et nyt system der skal vise tiderne for afgange og ankomster. For passagerer er det kun designet der er lidt anderledes.

– Formålet med flyinfo, både på skærme og på nettet (flyinfo.gl) er at det skal være nemt for passagerer at kunne gå ét sted hen og få den samlede information om flyafgange og -ankomster, forklarer Kommunikationschef i Mittarfeqarfiit, Malene Lynge.

Tages i brug i hele landet
Årsagen til det ændrede design på flyinfo-skærmene er, at Mittarfeqarfiit har fået udviklet et nyt system til flyinformationer, som snart tages i brug i hele landet. Hjemmesiden flyinfo.gl ejes og drives af Mittarfeqarfiit mens informationer om tider kommer fra flyselskaberne.

– Da Mittarfeqarfiit ejer lufthavnene og afgangs- og ankomsthallerne, giver det god mening at det er os, der bringer den samlede information fra flyselskaberne om afgangs- og ankomsttider. Og så er det nemmest for passagerer og øvrige, kun at skulle kigge ét sted efter en ankomst eller afgang, siger Malene Lynge.

Udover at informere passagerer og øvrige interessenter bruges informationerne til økonomistyring og fakturering af kunder.

Bygdebeflyvning kan ikke vises endnu
Når det nye system tages i brug, vil man i første omgang ikke kunne se tiderne for bygdebeflyvningerne. Der har været udfordringer med levere korrekte tider i det nuværende system. Derfor arbejder Mittarfeqarfiit og Airgreenland sammen på at finde en løsning.

– Vi forventer at finde en løsning indenfor en kort tidshorisont. Så snart de rigtige tider for helikopterbeflyvningerne kan vises vil man også kunne se dem på flyinfo.gl, indtil da må vi henvise til Airgreenlands hjemmeside, forklarer kommunikationschefen.

Det nye system vil samtidig automatisk opdatere informationerne på KNRs tekst tv på KNR. Samtidig med der udvikles på informationssystemet for flyankomster og -afgange, fornyer Mittarfeqarfiit teknikken bag telefonsystemet.

Det betyder at der i den forbindelse bliver indtalt en ny velkomsthilsen på hovednummeret 70 16 00 og at der kommer flere muligheder for at betjene og omstille sig selv.

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere