Nu får Grønland nøjagtige turisttal

Der udføres netop nu tests af et nyt system til at indsamle data om rejsendes bopælsland i de grønlandske lufthavne. De første resultater fra Nuuk Lufthavn er positive, systemet virker, og i løbet af de kommende måneder vil samtlige rejsende, der skal til udlandet, få registreret deres bopælsland. Det er et stort skridt for udviklingen af turismen i Grønland, lyder det fra initiativtagerne.

Nu skal alle internationalt rejsende i Grønland registreres. Det sker i et samarbejde mellem Mittarfeqarfiit, (Grønlands Lufthavne), Visit Greenland, Selvstyret og Grønlands Statistik.  Det skal give værdifuld viden om turisme og rejsemønstre i Grønland, og på sigt vil de indsamlede data kunne bruges til at målrette marketingkampagner over for udvalgte grupper af turister.

Registreringen bliver foretaget af Mittarfeqarfiits security-personale i forbindelse med de normale bording- og securityprocedurer, og det tager blot få sekunder, siger kommunikationschef i Mittarfeqarfiit Hans Henrik Lichtenberg.

”Securitypersonalet spørger alle på de internationale rejser, hvad deres bopælsland er og med en håndscanner bliver svaret registreret ud fra en liste med flag og stregkoder. Herefter bliver alle data samlet og leveret til Grønlands Statistik, der udarbejder analyser,” siger han.
Visit Greenland glæder sig over initiativet. I dag ved man nemlig ikke, hvor turisterne kommer fra, da det ikke bliver registreret.

”Vi vil blive i stand til at målrette vores markedsføring på et helt andet niveau end tidligere. Efterhånden som vi indsamler data, vil vi også kunne registrere ændringer i rejsemønstre og reagere på dette. Det smarte, ved denne måde at gøre det på, er, at vi også kan adskille hvor mange med henholdsvis dansk og grønlandsk bopæl, der rejser i Grønland,” fortæller souschef i Visit Greenland Anders Ulrich la Cour Vahl.
Registreringen af bopælsland vil ske i de grønlandske lufthavne, hvorfra der er afrejser til udlandet, det vil sige: Kangerlussuaq, Narsarsuaq, Nuuk, Kulusuk, Ilulissat, Nerlerit Inaat. Registreringen af personers bopælsland er tænkt som en permanent ordning.

Mittarfeqarfiit og Visit Greenland vil gerne invitere pressen til en fremvisning af systemet. For yderligere information kontakt venligst:

Kommunikationschef Hans Henrik Lichtenberg
Mittarfeqarfiit Grønlands Lufthavne
P.O. Box 1036 3900 Grønland
www.mit.gl
Mail: hali@mit.gl
Mob: +299 38 26 30

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere