Ny struktur i Grønlands Lufthavne

En række ændringer i strukturen i Grønlands Lufthavne er netop blevet annonceret ved et møde for lufthavnscheferne i Kangerlussuaq. Organisationsændringerne skal styrke de enkelte lufthavnes selvbestemmelse og økonomiske ansvar. Samtidig vil den nye opbygning af virksomheden sætte yderligere fokus på, at Grønlands Lufthavne skal være en moderne og økonomisk bæredygtig virksomhed.
De 13 lufthavne, som Grønlands Lufthavne driver, vil med virkning fra 18. marts indgå i en ny organisering. I stedet for, at lufthavnene administrativt grupperes efter geografi, vil de fremover blive opdelt efter deres størrelse og lufthavnstype. Det betyder helt konkret, at lufthavnene nu bliver ledet i fem søjler. Lufthavnene Kangerlussuaq og Narsarsuaq har på grund af deres størrelse deres eget administrative område. Dertil kommer de tre nye administrative grupper; de store, de mellemstore og grusbane-lufthavnene.
”Med den nye opdeling afvikler vi samtidigt et unødvendigt bureaukrati. Lufthavnene får en langt større selvbestemmelse, og resten af organisation skal nu i højere grad indrette sig på at være serviceorganer for lufthavnsdriften,” siger administrerende direktør Jens Lauridsen om ændringerne.
Han understreger, at de nye ændringer er et svar på de aktuelle økonomiske vilkår, hvor der i langt højere grad skal være fokus på kerneforretning og lønsomhed. Det gøres bedst ved at samle lufthavnene i administrative forretningsområder, hvor de naturligt hører hjemme.
”Vi skal have et benhårdt fokus på de værdiskabende dele af vores virksomhed – og det er lufthavnsdrift. Som en af de største virksomheder i Grønland ser vi det også som vores opgave at tage ansvar for udvikling af samfundet. Det kan vi mest effektivt gøre ved at sikre et godt stabilt fundament, der er parat til de udfordringer som fremtiden bringer,” siger Jens Lauridsen og henviser til, at der forventes en stærkt stigende trafik i de grønlandske lufthavne de kommende år.
Grønlands Lufthavne har gennem mange år opbygget et investeringsefterslæb, og de seneste organisationsændringer er en direkte konsekvens af denne situation.
”Vores økonomiske situation hænger nøje sammen med resten af landets økonomi. Vi kan ikke i fremtiden forvente at få tilført yderligere midler fra Selvstyret, derfor er det helt nødvendigt, at vi får skabt en struktur, som gør det muligt, at vi i højere grad tager ansvar for vores egen økonomi. Derfor er det også målet med den ny organisationsopbygning, at vi får det økonomiske ansvar fordelt over hele virksomheden,” udtaler Jens Lauridsen.
For yderligere information kontakt venligst:
Adm. Direktør Jens Lauridsen
Mittarfeqarfiit
P. O. Box 1036 3900 Nuuk
Dir.: +299 34 93 31
Mob.: +299 53 92 31
www.mit.gl

HALI

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere