Nye personaleboliger i Qaarsut

Der er blevet bygget fem nye huse ved lufthavnen i Qaarsut. De fem boliger er tsunamisikre og er blevet bevilget af Selvstyret for at sikre lufthavnsbemandingen i tilfælde af en redningsaktion.

”Vi har tilbudt boligerne til det personale, som bor i risikozoner. Det er helt op til medarbejderne, om de ønsker at flytte ind. Jeg selv bor i en bolig i forbindelse med lufthavnen. De fleste andre ansatte bor nede i bygden, så der er ikke så meget liv herude. Der er helt sort, når jeg kigger ud ad vinduet. Nu får jeg jo naboer, og det glæder jeg mig til,” siger James Nielsen, lufthavnschef i Qaarsut.

Boligerne var forventet færdige ved årsskiftet, men tidsplanen er skredet en smule. De første tre huse er klar, og de sidste to forventes færdige om et par uger.

Salik er terminalarbejder i Qaarsut, og han og hans kæreste, Kuuna, er de første, der er flyttet ind i et af de nye huse.

”Da vi fik muligheden for at bo i et af husene slog vi til med det samme. Huset er nyt og flot, og det er dejligt at have sit eget sted. Det var ellers rart i indkvarteringen ved lufthavnen, hvor vi boede før, men det var mindre og der kommer andre overnattende i bygningen, så vi er meget glade for det nye hus. Både indkvarteringen og det nye hus ligger over opskylningshøjden i tilfælde af en tsunami, og det giver os tryghed,” siger Salik.

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere