Overskud på Hotel Kangerlussuaq

Mange års underskud er vendt på Hotel Kangerlussuaq, der ejes af Mittarfeqarfiit. De flotte tal tilskrives den nye hotelledelses fokus på økonomien og indkøb, flere turister og ikke mindst afkast af målrettede investeringer, der eksempelvis har gjort hotellet til et oplagt mål for møder og konferencer.
Tilbagevendende underskud er blevet afløst af pæne tal på bundlinjen på Hotel Kangerlussuaq, der er en del af Mittarfeqarfiit, Grønlands Lufthavne.

”Vi har revurderet alle aftaler med leverandører og haft fokus på priser og hvilke varer, vi bestiller og har på lager. Det gælder alt, lige fra sæbe til dynebetræk. Samtidig har vi fokuseret på at tjene på penge ved at tilbyde de rigtige varer og sørge for, at de er tilgængelige for kunderne,” fortæller Morten Nielsen, der er hoteldirektør på Hotel Kangerlussuaq.

Da han kom til, havde hotellet et underskud på 7,6 mio. kr. i 2014 regnskabet. I det følgende år blev der udskiftet leverandører, og hotellet hjemtog blandt andet vaskeriet. Det krævede investeringer, og de følgende år var der også underskud, blandt andet på grund af en større renovering af konferencefløjen. I 2017 første halvår har hotellet set sit første overskud på omkring en halv mio. kr., og alt peger på at det kommer til at holde året ud.

”Vi har haft en god sommer med mange gæster og et meget velfungerende set-up takket været en god ledergruppe og motiverede medarbejdere. Vi har også investeret i opbygning af en ny restaurant, og jeg oplever, at der er gået sport i at effektivisere og servicere vores kunder. De mange sommergæster afløses nu af et fuldt booket efterår-vinter med konferencegæster,” siger Morten Nielsen.

Af nye effektiviserende tiltag nævner Morten Nielsen, at hotellet for nyligt har fået online-booking med betaling på nettet. Desuden har Hotel Kangerlussuaq fået et effektivt system til betaling for internet, der både dækker lufthavnen og hotellets bygning KISS, der er Mittarfeqarfiits forskerhotel, på den anden side af lufthavnen. Den bygning er desuden også moderniseret med nye senge og benyttes, når der er spidsbelastninger, eksempelvis i forbindelse med aflysninger.

”De seneste investeringer har vi finansieret af hotellets overskud, og det er en meget positiv udvikling. Vi vil fortsætte med at øge indtjeningen og fokusere vores investeringer på at skabe bedre forhold for vores rejsende. Hotel Kangerlussuaqs økonomi har de seneste år haft stor opmærksomhed fra Mittarfeqarfiits ledelse, og derfor er det glædeligt at se, at en vedholdende strategi giver positive resultater,” siger Mittarfeqarfiits direktør Marie Fleischer.

For yderligere information kontakt venligst
Hotelchef Hotel Kangerlussuaq
Telefon +299382981
Mobil 538323
Mail mobn@mit.gl

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere