Paamiut Lufthavn fylder 10 år

Fredag d. 1. december fejrer Mittarfik Paamiut 10 års jubilæum. Det foregår i samarbejde med Sermersooq Kommunea, når dørene bliver slået op for samarbejdspartnere, kunder og lokalbefolkningen til et arrangement fra kl. 13:00 til kl.16:00.

For 10 år siden kunne indbyggerne i Paamiut sige farvel til deres heliport og goddag til en spritny lufthavn i byen. Banen på 799 meter havde allerede første år 6.848 afrejsende passagerer fordelt på 382 starter.

Sprængning ved anlæggelse af Paamiut Lufthavn
Sprængning ved anlæggelse af Paamiut Lufthavn

Lufthavnen i Paamiut er den nyeste i Grønland, og den var sidste af syv nye lufthavne i den store lufthavnsudbygning, der foregik fra 1990’erne og frem. Vejen til Paamiut Lufthavn blev på begyndt tilbage i 1998, så der skulle altså gå næsten 10 år fra starten af byggeriet til det første fly kunne lande i Paamiut.
Det var en Dash-7, som satte hjulene på banen præcist klokken 12:00, til tonerne fra en sang skrevet specielt til lejligheden af byens skjald, Enok Poulsen. Åbningen blev markeret af den daværende Landsstyreformand Hans Enoksen, Landsstyremedlem for Boliger og Infrastruktur Kim Kielsen, Landsstyremedlemmerne Siverth K. Heilmann, Finn Karlsen og Arkalo Abelsen samt administrerende direktør Kaj Kleist.

Paamiut Lufthavn beflyves af Air Greenlands Dash-8’ere, som letter fra Sydgrønlands internationale lufthavn i Narsarsuaq flere gange om ugen. Der er samtidig to ugentlige flyrejser til Paamiut fra Nuuk. Om vinteren foregår beflyvning til Paamiut via Kangerlussuaq. I alt er der tre flyvninger om ugen.
Lufthavnschef i Paamiut vil gerne benytte lejligheden til at takke sine seks faste medarbejdere for at have drevet lufthavnen omhyggeligt og trofast i de seneste år:
”Vi har et rigtig godt forhold til byen, borgerne og det lokale erhvervsliv, og vores medarbejdere har formået at opbygge et flot samarbejde. Blandt andet kan nævnes, at vi har meget lidt udskiftning på arbejdspladsen, og det tror jeg er fordi, vi har et så godt arbejdsmiljø,” siger lufthavnschef i Paamiut Hugo G. Svensson.
Netop arbejdsmiljø og grundighed i arbejdet gjorde af Paamiut Lufthavn i 2013 blev kåret som Årets Lufthavn.
Fra Mittarfeqarfiits ledelse lyder et stort tillykke med ønsker om et god fødselsdag fredag d. 1. december. Alle er velkomne til at besøge lufthavnen og tage del i 10-års jubilæet.

For yderligere oplysninger kontakt venligst
Lufthavnschef Hugo G. Svensson
Telefon: +299 38 27 99
Mail: hugs@mit.gl

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores to hoteller i enten Narsarsuaq eller Kangerlussuaq

Læs mere