Vejviserskiltet i Kangerlussuaq skal renoveres

Vejviserskiltet i Kangerlussuaq er et af de mest kendte og fotograferede vartegn i Grønland. I løbet af sommeren 2014 skal det renoveres til glæde for turister og andre rejsende. Kangerlussuaqs vejviserskilt, der angiver retning og flyvetider til hovedstæder og andre destinationer verden over, skal adskilles og renoveres i løbet af sommeren 2014. Skiltet ejes af Mittarfeqarfiit, der også står for fornyelsen.

”Vi kan se, at skiltet er meget populært. Det er noget af det første, man oplever, når man kommer til Grønland, og det optræder i alt fra turistbrochurer og rejsefilm til leksikonnet Encyclopædia Britannica. Derfor er det vigtigt, at det ser pænt ud, og at vi vedligeholder det, så det kan holde mange år endnu,” siger kommunikationschef i Mittarfeqarfiit, Hans Henrik Lichtenberg.

Skiltet, der i år fylder 60, har klaret vind og vejr ganske godt. Renoveringen kan derfor begrænses til metallakering af pilene og nymaling af selve masten. Ved samme lejlighed vil der blive opsat en metalplade, der på grønlandsk, engelsk og dansk fortæller om skiltets historie. Det er Mittarfeqarfiits egne medarbejdere i Kangerlussuaqs, der står for renoveringen.

Skiltet blev sat op af luftfartselskabet SAS i november 1954 i forbindelse med SAS’ nye polarrute mellem København og Los Angeles hen over Grønland og Canada – verdens første flyrute over arktiske egne. Skiltet stod i første omgang foran det daværende ”Det danske Hotel”.

Skiltets opgave var, at vise de rejsende retning og flyvetid til en række velkendte destinationer verden over. Efter det gamle hotel blev nedlagt, blev skiltemasten flyttet til sin nuværende plads. Det skete i forbindelse med åbningen af det nye hotel 20. februar 1960.

Skiltet ejes og vedligeholdes i dag af Grønlands Lufthavne, Mittarfeqarfiit.

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere