Hærværk af banekantslys i helikopterflyvepladser

Mittarfik Upernavik har gentagne gange oplevet hærværk af banekantslys på helikopterflyvepladser i Upernaviks bygder.

For at helikopterflyvepladser skal kunne benyttes til beflyvning i mørke, skal helikopterflyvepladsen være udstyret med belysning. Banekantslys er især nødvendige nu, hvor mørketiden er indtruffet.

Bare denne sommer har der været hærværk på banekantslys i Innaarsuit og Nuussuaq ved Upernavik. Og der har igen været hærværk i Innaarsuit, som derfor skal have udskiftet lys igen.

– Det drejer sig om specielle lys, som tager ca. tre til fire uger at få hjem, og som herefter skal udskiftes. I værste tilfælde kan hærværk af lys medføre, at en helikopterflyveplads må lukkes og herefter ikke længere må beflyves, indtil skaden er udbedret. I tilfælde af lukning af en helikopterflyveplads vil der ikke være mulighed for at beflyve passagerer, ligesom det vil besværliggøre livsvigtige operationer, såsom ambulanceflyvninger. Forsyning af forskellige varer kan også blive påvirket, udtaler driftschef i Mittarfeqarfiit, Brian Biilmann Hjortborg.

Air Greenland udtaler:
– Manglende banekantslys kan påvirke vores helikopteroperation meget. For det først er der fra lovgivningen krav om belysning på helikopterlandingspladserne, så når banelysene er ude ad drift, så hverken kan eller må vi beflyve bygderne, fortæller Lars-Henrik Thorngreen, flyvechef i Air Greenland, og fortsætter: –  For det andet, så udsætter det også vores helikopteroperation for risiko, da de alternative nødlandingspladser reduceres når banekantslyset er ude af drift. Til sidst er der allerede begrænsninger for helikopteroperationen i november, december og januar, hvor de skærpede regler for mørkeflyvning giver et lille tidsrum med dagslys og tusmørke at beflyve Upernaviks bygder i. Hvis banekantslys er ude af drift, kan det betyde, at dagens flyvninger ikke kan gennemføres.

Banekantslys er specielle pærer beregnet til lufttrafik, og er dyre i anskaffelse.

Pressekontakt i Mittarfeqarfiit:
Paornánguaq Kleist
Kommunikationschef i Mittarfeqarfiit
Mobil +299 59 74 74
E-mail paok@mit.gl

Pressekontakt Air Greenland:
Katrine H. Nathanielsen
Kommunikationschef i Air Greenland
Mobil +299 56 23 79
E-mail KNathanielsen@airgreenland.gl

 

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere