Kulturnat-kok: Respekt for råvarerne i madlavningen

Inunnguaq Hegelund blev kendt som en dygtig kok, da han vandt tre kokkemesterskaber i Grønland. I dag er han pensioneret som konkurrencekok, og bliver brugt som dommer ved mesterskaberne, og skal åbne en ny restaurant efter succesen med pop-up restauranten Kalaaliaraq.

– Jeg tror på, at det har konsekvens for smagen og udseendet, når du laver mad med respekt for råvarerne. Du kan ikke kaste rundt med kødet eller grøntsagerne, og forvente at det bliver godt. Du kaster heller ikke rundt med dine dyre udstyr på arbejdet, forklarer mesterkokken Inunnguaq Hegelund, som i samarbejde med Mittarfeqarfiit skal lave smagsprøver i Nuuk Lufthavn til kulturnattet.

Inunnguaq Hegelund henter inspiration til sin madlavning i naturen, og har en drøm om at Grønland bliver selvforsynende i fremtiden.

 – Hvis et land skal være selvstændig, bør landet også væreselvforsynende. Når jeg viser hvordan du kan tilberede grønlandsk mad på enflot måde, så har jeg et håb om, at flere vil blive inspireret til at arbejde med vores egne råvarer, og dermed være med til at gøre brugen af vores råvarer endnu bedre, fortæller Inunnguaq Hegelund, som i samarbejde med Inuit Sila finder nye måder at tilberede sælkød.

Kokken Inunnguaq Hegelund tilbereder smagsprøver i Nuuk Lufthavn i samarbejde med Mittarfeqarfiit til kulturnatten lørdag den 19.januar 2018 fra kl. 18.00. Der vil være smagsprøver så længe lager haves.

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere