Kunstgræs i Qaarsut lufthavn

Mittarfeqarfiit har etableret et område med kunstgræs på forpladsen i Qaarsut lufthavn.

Efter en helikopter havde fået stenslag på grusbanen i Qaarsut har Mittarfeqarfiit, på baggrund af et ønske fra Air Greenland, anlagt et område med kunstgræs på lufthavnens forplads i Qaarsut. Luftfartsmyndighederne i Grønland, Trafikstyrelsen, har netop godkendt Mittarfeqarfiits ansøgning om ibrugtagning af området med kunstgræs.

Air Greenland beflyver Qaarsut lufthavn med Dash 8 fly og helikoptere, og de er glade for Mittarfeqarfiits løsning.

– Løsningen med kunstgræsset vil forebygge stenslag ved start og landing, hvilket vi kun kan være glade for, da helikopterbeflyvningen i regionen er en vigtig opgave, siger Air Greenlands direktør for Operations, John Nielsen

Kunstgræsset er samtidig meget slidstærkt og kan tåle snerydning med Mittarfeqarfiits snerydningsudstyr.

– Når et fly eller en helikopter lander på en grusbane, er der altid risiko for stenslag. Ved at lægge kunstgræs på det område som helikopteren lander på, tilbyder vi vores kunder en bedre service, da vi hjælper dem med at minimere risikoen for nedetid pga. stenslag – og så ser det jo brandgodt ud med den flotte grønne farve, smiler driftsdirektør i Mittarfeqarfiit, Niels Grosen.

For at vi kunne anlægge et område med kunstgræs på en flyveplads, skal myndighederne ansøges om tilladelse til det. Kunstgræsset ligner det kunstgræs, som vi kender fra fodboldbaner rundt i vores byer, men adskiller sig fra dette på en række områder. Det er specielt udviklet til brug på lufthavne og helikopterflyvepladser.

– Netop denne type kunstgræs er benyttet, med gode erfaringer, rundt i verden de sidste 10 år. Det er derfor testet og godkendt i forhold den kraftige vind som fly og helikoptere producerer under start. Desuden er det godkendt i forhold til brandhæmmende egenskaber, resistens i forhold til brændstof og andre forhold som kan forekomme på lufthavn, forklarer Niels Grosen.

Området på forpladsen er i første omgang reserveret til helikoptere og myndighederne har godkendt kunstgræsset i 2 år, hvorefter brugen skal evalueres og endelig godkendes. Hvis det viser sig at være et effektivt i forhold til at forhindre stenslag fra gruset på forpladsen, vil Mittarfeqarfiit i samarbejde med Air Greenland overveje om det skal etableres på andre lufthavne og helikopterflyvepladser.

Sociale medier

Følg med i dagligdagen i de grønlandske lufthavne!

Du finder os på Facebook...

Uddannelse og job

Er du vores nye mekaniker, kok eller indsatsleder?

Se alle vores muligheder for både uddannelser og job...

Læs mere
Services

Ønsker du reklame eller lejemål i vores lufthavne?

Udover drift af vores lufthavne byder vi på et hav af services...

Læs mere
Hoteller

Mangler du et sted at spise eller sove?

Besøg vores hotel i Narsarsuaq

Læs mere